OM MINA FÖRELÄSNINGAR

Jag skräddarsyr alltid.

Varje föreläsning är skräddarsydd för att passa som en perfekt pusselbit på kundträffen, kickoffen eller konferensen. Det enda som ALLTID är lika är att jag blandar humor och allvar. En annan viktig detalj är min förmåga att skapa god kontakt med publiken. Den bygger på att jag är snudd på sjukligt nyfiken på min publik och hela tiden anpassar tempo och innehåll utifrån deras reaktion.

När du bokar en föreläsning med mig kommer vi att ha kontakt och diskutera innehåll och utifrån vårt samtal kommer jag att plocka resonemang och skapa den föreläsningskomposition jag bedömer bäst för just ditt tillfälle.

Några vanliga rubriker och innehåll.
Jag vill betona att de bara är exempel

Effektivare verksamhetsstyrning

Det här en föreläsning om att gå från funktionsegoism till samarbete.

Föreläsningen passar för organisationer som vill förbättra styrningen av verksamheten. Oavsett om du kommer från privat eller offentlig sektor och oavsett hur stor din organisation är behöver du styra den. Min erfarenhet är att ju större en organisation blir, desto större risk finns det att styrsystemen i praktiken blir sub-optimerande. Dvs att de mätbara målen för vissa enheter/funktioner inte riktigt bidrar till att helheten blir bra.

”Läs_mer”

Personlig effektivitet

För att kunna vara effektiv behöver man som individ och som organisation ha en aning om vad som faktiskt är angeläget. Många av oss drabbas av ett slags moment 22 när vi antingen själva är oklara på vad som är viktigt, eller när vi dras med i att organisationen har oklara strategier och målbilder.

Den här föreläsningen handlar om att inspirera er som organisation att ta reda på vad som är viktigt. Vilka faktorer är det som VERKLIGEN spelar roll för att ni ska uppnå resultat?

”Läs_mer”

Hedra mysteriet – prestera bättre och må bättre

Kärnan i föreläsningen handlar om att inspirera individer och organisationer att både styra upp och släppa taget. Jag upplever att vi till stor del urskiljningslöst försöker styra upp, kontrollera, förstå det mesta i vårt liv och jag tror i grunden det är bra att vi försöker få ordning på tillvaron. Problemet är när vi ger oss på sånt som är svårt att ta kontroll över, eller att vi ibland är så bundna av olika målstyrningsprocesser, scorecards eller budgetar att vi helt enkelt struntar i att göra saker som inte passar med vår planering. Det kan bli väldigt omständigt, inneffektivt och dyrt. Under föreläsningen inspirerar jag åhörarna att ta ett kliv framåt och våga göra mer av det som verkligen är angeläget.

Mask – mört – gädda – en föreläsning om entreprenörskap och affärsmannaskap

När jag växte upp lärde jag mig att fiska av min far. Först gräver man mask, sedan agnar man kroken med mask och drar upp mört för att därefter sätta mörten på kroken och dra upp gäddan.

Efter 20 år i näringslivet kan jag konstatera att analogin till affärslivet är påtaglig. Jag ser det i stora organisationer och jag ser det i små. Jag ser det hos det nystartade bolaget och jag ser det hos storbolag.

”Läs_mer”

YCDBRALAI – en föreläsning om att arbeta mindre och få mer gjort

You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot. En föreläsning om att använda en större del av människans potential. Det slösas bort alldeles för mycket energi, både i arbetsliv och i privatliv, på att göra saker vi tror att vi borde göra. Här inspirerar jag till att göra rätt saker istället för att göra många saker. Vilket spar tid. Jag pratar om att prioritera och att våga ifrågasätta vardagens alla måsten och agera utifrån lust, snarare än plikt. Med hjälp av en blandning av humor och allvar visar jag enkla sätt att få ut mer av vardagen och låter deltagarna både skratta, minnas och tänka efter. En kick för dig som vill ha en mer inspirerande vardag och bättre resultat. Mycket av föreläsningen hämtas från boken med samma namn.

Bemötandets magi – en föreläsning om vardagligt ledarskap

Föredraget handlar om hur vi människor, oavsett om vi är chefer eller ej, leder andra människor genom hur vi bemöter dom. När alla individer i en organisation möter t ex sina kunder med genuin nyfikenhet och med visshet om vad verksamheten går ut på, då leder vi kunderna på ett sätt som gör att alla mår bra och är nöjda och fortsätter att köpa. Det här gäller inte bara i serviceyrken, även om det är ännu mer påtagligt där. Det här gäller i alla organisationer. Vi leder andra genom vårt bemötandet.

Hångla mer! En föreläsning om att få ut mer av vardagen.

Tänkvärd underhållning i pratform i en vindlande färd av igenkänning, aha-upplevelser, gapskratt och livets allvar. Temat är att ge sig hän. Att hångla istället för att småpussas. Att leva sig svettig helt enkelt. Du kan se delar från föreläsning på min videokanal.

Hångla mer! är även titeln på en av mina böcker som innehåller berättelser att skratta till och känna igen sig med. Ett bra komplement till föreläsningen. 
Läs några sidor ur boken för ett smakprov.

En föreläsning om det möjliga och det omöjliga

Vi människor ”får för oss” en massa föreställningar och skapar oss uppfattningar om både stort och smått och ont och gott. Ett av alla områden där vi ofta har tydliga föreställningar och uppfattningar är kring vad som är möjligt för oss att uppnå. Ett intressant fenomen med föreställningar av olika slag är att vi tenderar att hellre försvara vår föreställning, även om vi inte trivs med den, än att upptäcka en ny sanning som vi kanske mår bättre av. Den här föreläsningen tar fasta på föreställningar om vad som är möjligt och omöjligt. Både för individer och organisationer. Utan att agera som en slags amerikansk hallelujakonsult pratar jag om hur vi som individer kan påverka vår egen situation. Och givetvis även hur det kan påverka organisationen.

Några exempel ur föreläsningar

”Det jag gillar hos Klas är att han har originaltankar. Det är en kritisk resurs både inom
föreläsnings-branschen och inom teatervärlden. Han går runt och funderar på vad som
nder i stort både med oss människor och samhället vi lever i. Han är oavbrutet
intressant och relevant att lyssna på.”

Babben Larsson

 
Nicholas Högberg, VD Bannerflow, f.d VD Tre

”Klas Hallberg är tamejtusan det bästa man kan se och höra på en svensk scen.

Världsklass!”

Johan Stael Von Holstein, Entreprenör

Vanligt fôlk

”Du är det bästa som har hänt på Riksrevisionen under de sju åren jag jobbat här! Fantastiskt! Ljuvligt! Underbart!  Mera, mera, mera!!!!”

”Har aldrig sett en föreläsare med sådan energi och humor kombinerat med en allvarlig sanning.”

”Aldrig har jag haft så kul medan jag lärt mig så mycket.”